maanantai 20. elokuuta 2012

Ryöstö uhrin


Viiko matka jälkke kotiinpalaja kasvoi kohde iske kolkko kylmyys. Vatsapohjaa viilttä - kaik ei ol ny lailles. Katse tavotta kiinni vedety verho ja umppe käännetyt säleet. Ne ol auk ko lähdi reissu. En olis ikä jättän kukkian pimeesse. Apua mitä tääl o tapahtun! Riennän takaovel. Takaove klasi raami o revit irt. Klasi o nostet kauniste puutarhakiikku vaste. Iske pelko, mitä o viety. Järki huutta, et soit poliis. Yrtä rauhottu se verra, et saan asian toimitettu. Muu pelotta, suututta ja itkettä. Soitan polisil, ne neuvova rauhallisel äänel, et ei saa pidel mittä ja rouv otta rauhallisest vaa. Polisei odotelles kävele hermostunnest ympär talo. Kaik kaappie ja komeroitte ove ova auk. Muu hamitta, ajattele, et eik rosvoitte äiti ol neuvon, et ove panna kii ko lakata köljämäst kaapeis. Sit hoksa, et tietys nee toimiva noppiast ja tehokkast. Jättivä aukinaise ove merkiks, et see komero ja kaap o jo käyt läpi.

Mää ajattele, et ei olis pitän lähti.reissu ja heti perä, et onneks en ollu koton, etteivä tehn mul mittä. Voi kauhhia senttä! Millai ikä uskalla enä ol yöt koton ja misä mää voi edes yrittä nukku ko takaovessakki o pelkkä läpi vaa.

Kävele viershuonesee. Koko sänky o muljat ja vaatekaapeist o kaik vedet alas. Ei kumminka paska hais. Ole luken, et rosvoil voi ol tapan pasko ruokapöydäl. Kipitä samantie tarkistama asia. Ei ol pöydäl paska, mut tyhi hopealusikk laatikko o ja mu hoppeine sokerikko ja kermnekka o ligottu tuolil. Tuijota niit. Miks nee ei ol kelvan. Minust nee o nii nätit. Lusika o lähten. Marssi oma makarii. Korurasian o auk sängyl. Kaik kullase koru o viety. Vihkisormuksekki o varastett. Kiroan rosvon. Tuntekko sielussaan ja ruumiissaa kaik mu ja miehen kärsimykse. Sekä menne, et tuleva.

Poliisi tuleva. Tervehtivä asiallisest. Kertova, et juu-u taas o sama tekotapa. Näit o sattun täsä lähistöl viimeaikan ennemmänki. Tuleva alkuyöst. Koputtelva, jos kukka ei vasta menevä sisäl. Penkova hanskakädes, sormejälki jättämät. Vievä kaik kullast tehdy. Hoppi ei juur kiinnost. Tätä edeltävä tapaus ol tosa keskusta lauanta ja perjanta välisen yön. Ei rouva tarvi pelkkämä ruvet. Yö voi nukku iha rauhas. Ei tän kettä tul, ko te olet koton. Kyselkkä ny ite naapureilt ovak ne nähn tai kuullu jottai, jos vihjeitte avul saatais ne kiinni. Jos näyttäsitl, et o varastet yli 150 e edest, ni sit kannatta otta vakuutusyhtiö yhteyt. Ja kiitos ja näkemi. Kyselkkä naapureik ja nukkukka rauhas.

Kati kontit. Kati kontit! Sanon mää. Munk täsä täyty poliisi ruvet leikkimä. Enk mää maks verorahoil teijä palka.

Mää ruppe siivoma. Mul o nälk ja takaovest tuule. Laita hernekeitto säilykepurkist kattila., päästä vett kraanast pääl ja laita se levyl. Marssi pannuhuonesse laittama läämö pääl. Eivä ol käyny pannuhuones.

Mää laita korun täst lähi tulitikkurasiaha ja pannuhuone hyllyl.

Läde takas tuppa ja huoma, et Jumalavit! Mu miehe tekem iso painav kuparkukkaruukku o hävin takakuisti portailt. See o kelvan. Voi perse. Taas meina tul itku.

Muista yht äkki, et piiloti kerra.miehen kultakello vaatekomero peränurkka. Mää kara kattoma. Siel see o talles. Muu nauratta äänee - ettepäs löytän mu salakätköän.

Istun kultakello sylys. Hörpin tulikuuma hernerokka. Takaoven päätän tilkit pahvil ja viltil. Huome soita vakuutusyhtiöl ja ens yön nukun kultakello kädes pannuhuone laattial, kosk rosvo ei ol kiinnostunnei pannihuonest. Kultakellon myyn nii ei tarvi siitäkkä enä murettu.

1 kommentti:

  1. Voi helevetti!!!

    Toivottavasti jäävät kii, paskiaiset. Ei kenenkä kotii saa ilman lupaa mennä, vittupilluperkelesaatanakyrpäterkaesinahka ja loputki kirosanat päälle.

    Voit tulla mun kainaloo yöks jos pelottaa.

    VastaaPoista