tiistai 29. tammikuuta 2013

Tellen baarissa ja muutakin
Ahkeraa ajoopettelua, mäkilähtöjä, perruutusta, ryömintää ja vaihteita.
- Joo, vahteet eivät ole vierekkäin vaan vuorotellen edessä ja takana. Eikä niiden vauhtamiseen tarvita kahta kättä, ihan yhdellä vaan.
- Hei, mä en paina kaasuu ja tää menee vaan. Mitä mä teen?!
- Tää auto on ihan paska.
- Äitiiii, mennään jo ajaan tota vitostietä, niin voin vaihtaa votoselle.
- Ensin opetellaan liikkeelle lähtö ja pysytys niin, ettei auto sammu.

Nuorimmainen oli synttäreillä ja sitten häipy Hakalaan. Maksoin sille vahngossa lipun Extra luokkaan . Se soitti,, äitii sä oot hullu, ku maksoit mulle lipun Extraan. Lippu makso ihan sairaast. Täällä on kaikkee. Nyt mää nautin matkasta. Joo.

Vanhin oli kanssa synttäreillä kaksi päivää mökillä. Onneksi tuli välillä kotonakin käymään. Venäläisiä oli naapurimökillä ja houkutelleet tytärtä saunaan. Pyyhe oli tyttäreitä puuttunut ja laina pyyhkeet eivät kelpaa, puuuh! Toinen tytärkin oli kakkospäivänä pyrkinyt samohin bileisiin, mutta bileporukka kiintio oli omistajalle tullut täyteen. Sain tyttären ehjänä kotiin.

Kolmas tytär oli poikkiksen kanssa meillä ja nukkuivat erisägyissä, kun on se rippikoulukin käymättä. Poikkis meni parkouraanaan ja me katottiin riemukuplaa.

Mun mies teki oharit ja joudui käymä itekseni kattomassa Eila Tikkasen kirjottaman Tellen Baarin, joka oli savonmurteella savolaisia sutkautuksia täynnä. Kerrottiin elämästä baarin ympärillä. Bsarissa kävivät kaikki papista ammattilaisiin ja kylän lapset päälle. Hauska ja viihdyttävä. Oli rakkaushuolia, raskaushuolia, kaksos sekoilua, jumalan sanaa, ryyppäämistä, kalastusta kuha vesillä ja lemmen aalloilla, onnettomuus ja potenssi ongelmaa. Koko elämän kirjo Tellen baarissa.

Viimeksän Kesäteatterin näytelmä Liika Viiisas http://pianpost.blogspot.fi/2012/07/liika-viisas.html?m=1 oli mukavasti sotkettu baarin elämään mukaan.

Sunnuntaina rippikoululainen nukkui liian pitkään ja kirkko jäi välistä ja tänään taas ajellaan. Yritän päästä lenkilläkin käymään hyvässä seurassa. Ens vkonloppuns on sitten Akkapakka ohjelmassa ja tälläkertaa nais seurassa, jospa hän ei tekisi ohateita.

Muu onki sit suunnilleen hyvin. Paitsi, että suututtaa vietävästi , kun ei ole tietodossa kahdenkeskistä viikonloppa miehen kanssa ikinä. Ex:t on järjestelyjen mestareita. Tänä viikonloppuna on miehellä pennut ja ens viikonloppuna, sil on poika taas, seuraavana meillä molemmilla on lapset, sit mulla on poika ylimääräsen kerran, sit on taas meil molemmil, nii ko kuuluuki ja sit o taas miehellä poika ylimääräisen kerra. Nii, et ehkä viikolla 11. olis seuravan kerran yhteinen viikoloppu, ilman vitisevi. EHKÄ!

Lähetetty Windows Phonesta


1 kommentti: