sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Juhannus sit men ja kesä o kääntyn syksyn puolel

Idäunikko. Meil ol tapahtumarikast. Saatti vierai Kuopist ja Rantasalmelt kans. Ol S, T, O ja Morris. Sit ol T, A, A ja Sisu. Kaikk rakkai ja sulossi. Etenki se pikkuneiti A, jonk kesä kohokoht ol Eero. A ol ostan itteles kypärä, ratsastushousu ja -saappakki. Voi mite sulone se ol Eero seljäs ja mite onnelline, ko sai ratsasta iha ittekseenki.

Jytkis. Jytky tutustui puuhu kiipeämise saloihi ja alastulon tekniikkaan tarvitti vähä appu. Ei onnistun puurunkko pisi, eik sit myöskä kalteva lauda. See valit metallitikka, pit niit tiukast halausottes ja tul ko tulki alas.

P ja kokko Kokko ol ex katto ja sytyi hyvi ja rätis reimukkast. Mää sai oll mu äijän kanss ja oli kans reimukas.

Nelli. Nellil ol mielusta urosseura ja juhannusaatto meniki sil tanssies erillaissi koiratanssei. Välil see pääs ajama Morrist. Jussin päivän tul sitt veil pentulappis käymä ja see ei sit ollukka yhtä mielune. Loppu juhanus meniki sitte iha irvistelless.

S ja kokko. Sausaunakki lämmitetti. Vet ol porttail ast ja mee saati ol iha kahdestas hämyses saunas ja uitti eeva asus ja vähä aataminki, vesi ol kylmä ja äijä kuuma. See o niin ihana ja punasis kehyksis. Sängyssäkki viel mu äijän tuoksui himottavast savulle.   

T ja koko. Tiedätk te, et o olemas semne huumorialalaji ko keski-ikästehuumori. See o kuulema semmost älytönt, joka ei 2000-luvu teini naurat hiukkaka. Kaikke karmeint siin huumorilajis o se et se saa keski-ikäse naurama ääne ja sillo nee hirnuva ko hevose, kurnuttava ko sammako ja kaakattava ko vanha kana ja sitä o nykyteini hankala siettä.

Kokko ja T. Teini B kerroi meil keski-ikäsil viel, et millai nykyaikan erota. Mee keski-ikäs olla kuulemma iha tosi lapsellissi eroajia, ko meil see tahto men viha pidoks. Eikä osat ol X:n kans ystävi. Pali kehittyneemp ja fiksump tapa erot ystävin. Häneki kavereist kolme pari o eron ja ny ne kuitenkin viettävä kaikki yhdes juhannust. Siel o sekasi nykyse ja entise samal mökil. Mut kännis ollessas, ei sais sit unhotta kenen kans täl hetkel o ja et kuka o vapan ja kuka varatt. Ko muute siitä voi oll traagissi seurauksi. Mää mieti, et olisiko hyvä piirttä möki seinäl ja huusie ovii semssi kuvallissi ihmissuhdekarttoi, jost selviäis kuka on keneki kans ja kuka sattu olemema vapan. Et vois ain kusel käydes tarksita: kuka se mu rakas olika. 

Sit mää rupesi kuvittelema, et mine juhannus olis, ko sin tulis kaikk mu X:t ja kaikk mu öäijän X:t se jätti piippupimuki ja sit ko olis ne S:n X:t ja T:n X:t nii mää luule, et olis voinu pala muutakki ko kokko ja olis voinu oll jottai muutaki epämiellyttävä näkyvis ko yks koiraoksennus. Ja mitä sit oli puhelt ja kene kans. Ko mul ei ol mittä asia X:llen, eikä kyl mu äijän X:llekkä. Nii ja voi kauhhia, jos olis viel tullu mu pikkusysterinki X:t, olis koht ollu kovikko hirtettyje X:n mettä. Enkä tied olisko kaik uko edes hirtett siististe kaulast ja muija nätist niskast...

Kokko. Tääl o kylmä ja kolia. Järve vesiki o hyist. Semmost se o ko kesä kääntty syksy puolell. Tulis ny niit pakasiaki sit jo, nii hyttyse ja mäkäräise harvenisiva.

S, Nelli ja Morris. S anta Morriksel käyttäytymise ohjei, Morrist kadutta. O ihmissi, jotk ei ossa lukki kalenteri. Mu lasten pit tul kotti tänäpe, mut ei see onnistun, ko X ei osan lukki kalneteri. Mää odotteli tääl rauhas juna. Junas ei ollukka mu lapsian. Peljästysi ihan kauhhiast ja suutui. Soitteli sin tän hädissän, en saanu kettä kii, taik ne jotk sai kiin, ei tienny asiast mittä. No loput selvis, ettei see ossa lukki kalenteri! Voi v***u,.jätkä on insinööri ja luke kalenteri vääri. Mää vihaan insinöörejä, jotka ei ossa lukki kalenteri, eikä ole ajokunnos, et voisiva korjat inhimillisyyde rajois erehtymisensä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti