sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Sausauna ja kissoi


Meijä vaaniva peto, Jytky, Jytkis, Jytykkä, Pötykkä.

Ninja kurkka talonurkalt ja mu ikihana arovuoko ova aukkeamaisillas.
Ninja tule, sil o karvalähtö. Vaik se o hieano lady nii silti se tahko ittiäs porttaissi ja heikka. See tykkä ko sitä harja karsta kans. Ninni pelkkä Jytky ja o muuttan melkke valla pihal. Mut mää ole pihal kans ain ko ei sada kaatamal. Nii siel mee sit yhdes kävellä peräkana. Minä, Ninja ja Nelli.

Tää o meijä talo uusin kolli. Pikkuse taisi jo kertto sen taustoi. Komeaks o muuttun. Pikkuse o penikkamaine ja nii kovapäine, ko miehe ny yleensä tuppava olema. Jahta tytöi, erityisest Ninni. Ninni parka ei voi siettä moist hävytönt käytöst ja kierttä äryttävä suoratoiminna kolli kaukant.

Mennä vuode komposti o tyhennet ja mulla ova kukil. Ny pidäis otta käsittely toi viimevuode kompost ja laitta siihe kasoma kesäkurpitse, muutaman pökylä toivos. Tämä vuode komposti pidäis perusta kans. Tyhjenttä pikakompostori ja laitta sitä vuorotelle lehtie ja lemmikeitte käytettyje puruje kanss. Sit siin o hyvä perusta tuleval kompostil.

Tas meijä Jytky. On se ihana, vaik vähä häijy.

Blokkari varppa kesä färeis.

Esikko. Me aidatti neiti 14 v:n kans tänäpe marsuje laidu. Rakennetti koppi, jos o sadet pitävä katto ja reunoilleki laitetti tuulesuoja vanhast muovimatost. Pesä al laitettei styroksi, et o lämmit. Täyty vaa vähä katto, ettei nee luul sitä ruoaks. Jos luuleva niin sitä täyty tyytty kopilämmikkeks pelkkä sanomalehti ja kuiva heinä. See laidu jäi viel vähä keske. Ylä puol o viel vihollisel avoi. Mää laita teil kuvi, sit ko saada se valmiks.

Täsä o kevät kullero. Äske kitki sen juurest voikukki ja kiikuti ne marsuil. Kuunteli ko nuor puolalasto naine kerroi urotyöstää. Kerrostalo pihal ol ollu jottai vitun narkkarei, jok oliva melkke nojanne tämä sankari naise autto. See ol rohkest avan ikkuna ja huutan, et "Menkkä ny vitu narkkari vähä äkki kauemmas mu autostan tai soitan polisi paikal." Nii see ol saanu voit niist. Onneks en ol narkkari, en sais seisoskel pihal ainakka autojen lähel.

Kannokätkemi: hopeahärkki, kuulilja ja jaottai. Mu miehen väänt mul koukui marsutarha. Semssi samalaissi ko kupoliteltas ol sillo joskus. Mustakste semmsi keltassi puolikkai muni, joihi periaattes mahtu neli nukkuma. Mää sai niit koukui viistoist. Mää katteli ko sen hauis ain pullistu ja nii kovast tek miel miehe paisuvaist.

Kirjolehtipeippi, isomaksaruoho, kielo. Mee käytti hämyses sausaunas. Siin ol nii lemppi löyly. Kiukka pääl istui miehe tekemä saunatonttu vuolukivest. Siin see istui ja pit kippa sylysäs. Piippalak niin tormakkast pystös, että.. Sauna tuoksui savul. Ulos sytytetti hyttyssavu ja mun tul Sari ikävä. Hän ossa vanhan pinnavan partiolaisen tehd heano neliönotski. 


Orvokki. Sit mee käytti miehe kanss alaste uimas. Metti löyly, saippuioitti ittem ja mentti taas alaste uima. Uitti ympyrä nii, et vaahtovanast tul spriaal. Muu kikatut. Mee halatti alasti. Oi, mite ihana se ol. Miest tuoksui kans savul ja ol yht aikka viileä ja kuuma uinnin jälkke. Harmit vietäväst, et pikkupoja oliva mukan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti