torstai 14. kesäkuuta 2012

Meil ol vierai

Rönsyneilikka. Miel o vierai pohjois-savo pääkaupungist ast. Meil ol O ja S.

Kaunokainen. O oppei heti meijä kiele ja tul erin omaisest toime toise esi teinikans. Pari päivä kuultti semssi sanoi ko ittu, aska, erkele, aatana. Ittu-aatana oli aika suosit yhdyssana. Mee yritetti, et jos siivoisiva suus, nii eivä kuulema kiroil, ko se o keski-ikäste korvis se vika.


Hyttysi ol pali, mut laitetti hyttyssavu. Mää aloti ja S laitto sit valun.


Sieni, ko o satan nii pali. Mee lämmitetti savusaunakki. S sai taas esitel partiolaise taitojaa. Ny ei ollu neliönotski, ko mää yriti ensi. No, S sen sit sytyt ja mul jäi kipinämiko osa sekä sausaunas, et notskis.

Kaunokainen taas. Mee paistetti makkara kans. Suuri osa makkaroist ot itelles nokikylvy, ja ko ei niit ollu enemppä nii maistusiva ne nokisinakki. Koiraki sai maista makkara, nii jok joutuva tekniste vaikeuksie taki lojuma vähä kauemmi notskis.

Kaunokaisen nupui. Mee saatti kayd ämmittesaunas. Ei ollu yhtä munallist mukan se ol outto ja rentouttava. Mää kävi uimas S ei.

Karhuköynnös. Illal ei meinan tul nukkumisest mittä ko, poikki kikatut nii pal kauhhiast. Ja niit syyht kans. Annoi sit Heiniksiä, nii jopa simahtiva.

Kaunokaissi. Sit lähdetti Kuopio saatil ja sai iha kaik lapsen mukaa se ol outto, mut mukava. Määkä en kiukutellu melkkest yhtä. Paitti parkki automaatil, ko sil ei kelvannu iha laillinen pankkikortti maksu välineeks. Raha piti saad ja mää joudu juoksema toisel puolel tori sitä hakema ja sillo oli huonol tuulel.

Patjarikko. S lupas mul puistokaffet, mut en päässy ko pit karta teinie peräs. See jäi harmittama. Olisi nähny sen T:kin. Mut en sitä nähny.

Ninja ja siperian joku, en ny muist. Teini tuhlas kaik rahas sentilles ja meil tul kauhhiriita ko sit olis pitän pääst viel KV:lle eikä muu huvittan enä yhtä ol maksumiehen.

Mää vei se KV:lle ja sit tapeltti lissä, ko ei sil ollu raha tul takasikka. Lupas korvat matkakulu työll juhannuksen. Olis see hieano, ko saisi juhannukseks hekilökohtase passari. Istuisi kenus ja pyytäisi "Tuo mul kaffet", "Ny teke miel jäätelö" ja "Paistasiks mul plätei!" 

Mehitähti

Syreeni

Piha  tieltäpäi, korallikanukka ja nauhust

Pensasait siperiahernepensast - pidäis leikat.

Jytky solmu ja Jytky-katti.

Jytkis

Jytkis taas

Cardikan ja kaunokaiset

Marja-aronia

Marja-aronia


Siperian unikko

Rönsyneilikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti